Vaccinaties, inentingen en tips

0
Shares

In Nederland is de gezondheidszorg van de mens erg goed, je kan daarom ook je makkelijk laten vaccineren. Als je naar Amerika gaat kan je te maken krijgen met ziektes. Dat is natuurlijk hartstikke vervelend want je bent op vakantie en wilt niet de hele dag in je bed liggen. Zorg er dan dus ook voor dat je bent ingeënt.

 

Vaccinaties en inentingen

Als je naar Amerika op vakantie gaat zijn er geen vaccinaties die echt verplicht zijn of noodzakelijk. Vaak worden er wel een aantal geadviseerd, handig dus om wel te doen.

De ziekte die het meeste voorkomt in Amerika is rabiës. Rabiës wordt ook wel hondsdolheid genoemd en kan je van dieren krijgen als je wordt gebeten, gekrabd of gelikt. Om deze ziekte te voorkomen kan je een inenting nemen. Ook muggen kunnen vervelende ziektes overbrengen zoals dengue, chikungunya en zika. Voor deze ziektes zijn geen vaccinaties beschikbaar. Onze tip is daarom ook: bescherm jezelf goed tegen muggen en gebruik DEET!

 

Tips om mee te nemen naar Amerika

Wat mag er wel en niet mee naar Amerika? Goede vraag, wij beantwoorden het voor jou.

De meeste medicijnen zijn toegestaan. Verdovende middelen of drugs zijn verboden! Alle landbouwproducten zijn verplicht om aan te geven bij de Douane. Fruit en planten zijn niet toegestaan om mee te nemen in verband met beestjes die daarin kunnen zitten. Wat nog meer verboden is om mee te nemen naar de Verenigde Staten is: loterijkaartjes, vlees, pornografie, vleesproducten, zaden en zuivel producten.

Als je meer dan €10.000 contant geld meeneemt moet het worden aangegeven bij de Douane.  Als je dit niet doet krijg je een proces-verbaal en heb je kans op een boete. Ook kan het zo zijn dat je de vlucht naar Amerika mist. Dit is natuurlijk het laatste wat je wilt.

Als laatste is het erg belangrijk om een ESTA aan te vragen als je naar de Verenigde Staten gaat. Dit kan je hier doen.

0no comment

Leave a Reply