Rondreis door Amerika

0
Shares

Amerika is een groot land en misschien wel te groot om met één rondreis alles te zien. Daarom wordt er vaak voor gekozen om een rondreis te maken door west of zuid Amerika. Ook kan het een optie zijn om een rondreis langs de westkust van Amerika te maken. Hieronder zullen we de verschillende opties langs gaan.

Rondreis door west Amerika

Het Westen van de Verenigde Staten staat vooral bekend om de vele nationale parken, diverse wereldsteden en de schitterende stranden. Om al deze highlights te kunnen bezoeken is het, het beste om dit gebied te verkennen met de auto of de camper. Een hele bekende route die door west Amerika loopt is de Route 66. Het westen van de VS staat vooral bekend om de schitterende natuur. Parken die u zeker moet bezoeken zijn Grand Canyon, Yosemite National Park of Death Valley. Mocht u geen echte natuurliefhebber zijn dan kan het ook de moeite waard zijn om de natuur af te wisselen met steden als Los Angles of Las Vegas. Als u besluit de rondreis met camper of auto te doen geeft dat u de ruimte om zelf uw reis samen te stellen.

Rondreis langs de weskust

Highway 1 is de snelweg die over de Californische kust loopt. Voor de prachtigste zonsondergangen is het stoppen langs deze weg echt de moeite waard. Deze weg is ondertussen geen geheim meer voor toeristen in het hoog seizoen maar ook in de weekend voor locals. Voor onderdak langs de route in motels of op campings dient u ruim op tijd te reserveren. De hele route loopt van Mexico tot Canada maar de meeste mensen kiezen een stuk uit de route. Vanaf Monterey wordt de route pas echt spectaculair dankzij het weelderige natuurleven, zeeleeuwen, zeehonden, otters zeeolifanten en zelfs grijze walvissen die allen dicht langs de kust zwemmen.

Een overzicht van highway 1

Rondreis door zuid Amerika

Het zuiden van Amerika staat vooral bekend om de swingende muziekstaten, maar ook een van de meest aparte regios van Amerika. Als of men zich in een ander land bevindt. Dat geldt voor het klimaat, de flora en fauna, de taal en de cultuur. Het verschil tussen het platteland en de stad is er groot. De 9 staten die het zuiden vormen zijn Alabama, Mississippi, Louisiana, Arkansas, Georgia, Virginia, North en South Carolina, Kentucky en Tennesse. Tussen deze staten zijn veel verschillen te zien waarbij ze allemaal onderling erg verschillen. Dit maakt een reis door het Zuiden erg interessant.

0