3 Verassingen in New York

0
Shares

New York is een miljoen stad, hierdoor is er van alles te bewonderen en te zien. Natuurlijk zijn er de usual hoogtepunten als Times Square, Empire State Building en het Vrijheidsbeeld. Echter gaan we in deze blog in op de meer verborgen schoonheden van New York.

Het strandleven

Door alle hoogtepunten en iconische gebouwen in New York zou je bijna vergeten dan New York meerdere witte stranden heeft. Sterker nog, bij Rockaway Beach zijn de golven zo woest dat er gesurft kan worden. Mocht u een dag willen bijkomen van al het Sight Seeing in New York, dan is het een aanrader om te gaan chillen op het strand.

Het strand bij New York

Tuinen op hoogte

Nederlandse tuinarchitect Piet Oudolf heeft in New York een groene oase in de lucht getoverd. Central Park is natuurlijk bekend als het groene hart in New York, echter geeft de NYC High Line hier een hele andere draai aan. Piet heeft een voormalige, hoog, gebouwde vrachtspoorweg door de stad omgetoverd tot een tuin. Vanaf hier kan je de hippe wijk Chelsea en Meatpacking District op een hele andere manier bewonderen.

High Line in New York

Governors Island

Het eiland is open vanaf mei tot en met oktober. Men kan er gratis naartoe met de ferry. Dit is een van de makkelijkere manieren om heel dichtbij het Vrijheidsbeeld te komen, daarnaast geeft het een schitterend uitzicht over Manhatten.

Governors Eiland in New York

 

0