Yellowstone National Park

0
Shares

Het Yellowstone National Park is het oudste en grootste parken in de Verenigde Staten. Het park is 250 kilometer lang. Het is gemaakt in 1872 en opgericht door President Ulysses S. Grant. Sinds 1987 staat het Yellowstone National Park op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Dat is een soort keurmerk die een bezienswaardigheid krijgt als het een bijzondere plaats is die veel wordt bezocht.

Het park ligt in Wyoming, Montana en Idaho. Het grootste gedeelte van het park ligt in Wyoming en bestaat grotendeels uit bos.

Bezienswaardigheden

In het Yellowstone National Park zijn veel trekpleister die erg leuk zijn om te bezoeken. Er komen jaarlijks ongeveer 3 miljoen bezoekers. Dat is erg veel!

Je hebt bijvoorbeeld The Old Faithful. Dit is de beroemdste en grootste geiser van het park. De geiser spuit wel 1 keer in de 1 a 2 uur 25.000 liter water en damp 40 meter in de lucht. Zo’n uitbarsting kan wel 6 minuten duren. Je hebt dus genoeg tijd om mooi foto’s te maken en er van te genieten.

Een van de grootste en gevaarlijkste vulkanen is de slapende vulkaan. Het park ligt daar boven op. De vulkaan is zo gevaarlijk omdat je niet weet wanneer het uitbarst. Als het eenmaal gebeurd dan zal een heel erg groot deel van de Verenigde Staten bedekt zijn met as. Ook zal het klimaat gaan veranderen en zal het een stuk kouder gaan worden op aarde. Dit is natuurlijk niet wat we willen, maar er valt helaas niks aan te veranderen.

Verder zijn er in het Yellowstone Park ook veel wilde dieren. Van de bizons zijn er het meeste aantal. Je kan ook een Wildlife Safari Tour maken door het park. Dit is erg leuk om te doen, zo kan je het beste de wilde dieren van een afstandje bekijken.

Hoe kom je in het park

Je kan op veel verschillende manieren in het Yellowstone National Park komen. Als je al een Roadtrip aan het doen bent in de Verenigde Staten kan je net zo goed even langs het Yellowstone Park gaan. Je kan ook met het vliegtuig gaan. Je land dan op de airport West Yellowstone. Je kan daar een auto huren om naar het park te gaan. De huurauto is echter ook handig om zelf mee door het park te rijden!

Het park heeft 5 verschillende ingangen. Op de site van Yellowstone National Park kan je vinden wanneer welke ingangen open zijn.

Ook zijn er veel verschillende campings en hotels dichtbij het Yellowstone Park. Omdat het park zo groot is, is het aan te raden om te overnachten in een hotel of camping zodat je het hele park goed kan ontdekken.

 

Klimaat

Het Yellowstone National Park heeft een koud steppe klimaat. Dit betekend dat de gemiddelde temperatuur onder de 18 oC ligt. In de zomer is het lekker warm en is het meestal rond de 18-20 oC. In de nacht kan het wel wat kouder worden. In de winter is het erg koud in het park en vriest het ook vaak. Kleed je dus goed aan als je in de winter naar het Yellowstone Park gaat!

0no comment

Leave a Reply