Handige tips,

Checklist Amerika

Amerika het land van de ongekende mogelijkheden. Als je naar Amerika gaat zijn er aantal een dingen noodzakelijk om te regelen voor vertrek. Het maakt niet uit of je naar Amerika gaat om te backpacken, rondreizen, familiebezoek of een festival te bezoeken. Sommige dingen zijn standaard en gelden voor iedereen. Daarom een korte checklist.

Belangrijke documenten

Er zijn enkele documenten nodig in Amerika en om Amerika binnen te komen. Als eerst natuurlijk het paspoort houdt er rekening mee dat het paspoort een geldigheidsdatum heeft. Daarnaast heeft men tegenwoordig een visum nodig bij binnenkomst van Amerika, als u een Belg of Nederlander bent dan kan u ook een ESTA aanvragen. Dit is de digitale toestemming om naar Amerika te reizen zonder visum. Een ander belangrijk document in Amerika kan uw rijbewijs zijn mocht u zich achter het stuur willen is het belangrijk om uw rijbewijs mee te nemen. De VS erkent het rijbewijs van Nederland wel, echter willen verhuurbedrijven toch graag een internationaal rijbewijs (IRB) zien. Daarom wordt aangeraden om dit document toch voor de zekerheid mee te nemen.

Het esta heeft u nodig voordat u naar VS vertrekt

Handbagage en diversen

In de handbagage is het natuurlijk verstandig om de bovengenoemde documenten mee te nemen. Mocht u medicijnen moeten slikken neem dan deze ook mee in handbagage zodat u deze ook vermiste bagage uw medicijnen nog kan nemen. Dit geldt eigenlijk voor alle belangrijke dingen die u meeneemt op reis. Daarnaast kan het ook geen kwaad om de oplader van uw mobiele telefoon bij de hand te hebben.

Vertrek van Schiphol

Mocht u naar Amerika vliegen vanaf Schiphol is het raadzaam om checken vanaf welke vertrekhal u vliegt. Zo weet u beter waar u naar toe moet en zorgt dit voor minder stress waardoor u ontspannen op vakantie gaat. Als u op de vluchthaven wilt inchecken dan is het raadzaam om ongeveer 3 uur van te voren aanwezig te zijn.

vliegtuig naar Amerika

0