Visum Amerika

0
Shares

Hier lees je alles wat je moet weten voor wanneer je naar Amerika gaat. Maar voordat je gaat is het belangrijk dat je in bezit bent van een geldig visum, je wilt namelijk niet op de airport geweigerd worden. Hieronder vind je de belangrijkste dingen die je moet weten om jouw visumaanvraag snel en goed af te ronden.

Heb ik een visum nodig?

Nederland is lid van het Visa Waiver Program (VWP). Dit betekend dat je als Nederlandse staatburger geen visum nodig hebt om Amerika binnen te komen. Wel zijn er nog anderen voorwaarden waaraan je moet voldoen om het land binnen te komen.

Zo moet je in bezit zijn van een Electronic System for Travel Authorization (ESTA) zijn, voordat je überhaupt naar de Verenigde Staten gaat. Een daarnaast moet je in bezit zijn van een paspoort die nog minstens zes maanden geldig is.

Met een ESTA kan je maximaal negentig dagen in Amerika zijn. Verlengen van een E-visum is niet mogelijk. Wil je langer dan negentig dagen in Amerika verblijven. Dan kom je niet voor het VWP in aanmerking. Je moet dan naar de Amerikaanse ambassade in Den Haag. Ook moet je reisdoel vakantie, zakenreis of doorreis (transit) zijn.

Esta aanvraag

Het is belangrijk dat je je ESTA-aanvraag doet voordat je je vlucht naar de Verenigde staten boekt. Wordt je ESTA-aanvraag om welke reden dan ook niet geaccepteerd, dan ben je je geld niet kwijt aan een al geboekte vlucht. Hier kun je een ESTA aanvragen in België.

Paspoort

OM een e visum voor Amerika aan te kunnen vragen moet je in het bezit zijn van een geldig paspoort, dit paspoort moet minstens geldig zijn tot het einde van je verblijf in Amerika. Zelfs kinderen en baby’s moeten in het bezit zijn van hun eigen paspoort

0no comment

Leave a Reply