Wat te zien in Los Angeles

0
Shares

Los Angeles bezienswaardighedenMinstens 140 nationaliteiten zijn in Los Angeles vertegenwoordigd, waardoor de stad veel verschillende culturele wijken heeft en elke buurt een eigen karakter heeft. Goedkoop shoppen die je in Korea Town, lekker eten in klein Ethiopië en een feestje vieren in Chinatown.

De stad bestaat uit meerdere districten waaronder Harbour Area, Downtown, Hollywood, Venice Beach, Bel Air en het Financial District. L.A. heeft veel bezienswaardigheden, maar de meeste mensen komen toch meestal voor Disneyland en Hollywood.

 

Hollywood

HollywoodWanneer je aan Los Angeles denkt, denk je meteen aan Hollywood. Deze wijk is met vier filstudios het hart van de Amerikaanse filmindustrie. Je loopt hier over de Walk of Fame op de Hollywood Boulevard waar inmiddels ruim 2000 sterren liggen en nog steeds nieuwe bij komen.

Even weg van de gekte en drukte van Hollywood Boulevard? Zoek dan Griffith park op. In dit ruim zeventien vierkante kilometer grote park zijn dierentuinen en Tennis- en golfbanen te vinden. Vanaf de oostzijde van het park zie je hoog in de heuvels het allerbekendste symbool van Los Angeles liggen: het Hollywood Sign!

Let op: voor reizen naar de VS en dus Hollywood heb je een ESTA visum nodig. Het document ESTA kun je eenvoudig online aanvragen.

Beverly Hills

beverly hills usaBeverly Hills is glitter en glamour en de thuisbasis van veel beroemdheden, filsterren en miljonairs. Veel mensen denken dar Beverly Hills een wijk van Los Angeles is, omdat het midden in de stad ligt, maar in werkelijk is het een eigen stad wat omringd wordt door L.A.

Op bijna elke hoek van de straat koop je een star map, waarmee je langs alle villa’s kan lopen en verteld waar alle film- en muzieksterren wonen en met een beetje geluk kom je een bekende acteur of actrice tegen. Een andere goede plek om filmsterren te spotten is de dure winkelstraat Rodeo Drive waar de fotografen klaar staan om de bekende sterren vast te leggen.

Venice Beach

Amerika Venice BeachDe buitenwijk Venice Beach is een groot contrast in vergelijking met de glitter en glamour van Hollywood en Beverly Hills. Met straatartiesten, waarzeggers, kunstenaars, fietsers, skaters en bodybuilders die hier het straatbeeld bepalen. Dit maakt Venice Beach een kleurrijke en creatieve buitenwijk van Los Angeles.

Santa Monica

Santa Monica AmerikaEen andere wijk is Santa Monica, wanneer je door Santa Monica loopt, is het nauwelijks voor te stellen dat dit ooit een slaperig kustplaatsje was. De badplaats bij Los Angeles is beroemd geworden dankzij de televisieserie Baywatch en wordt nu overspoeld met reizigers en toeristen.

Openbare kunstwerken die de grote winkelstraat Maine Street siert, dit is een straat wat net achter het strand ligt. Een gebouw in de vorm van een verrekijker is de opvallendste bezienswaardigheid in de straat. Google gebruikt het pand als kantoorgebouw. Loop ook een rondje om de Santa Monica Pier, langs het pretpark, de vele winkeltjes en eettentjes.

0no comment

Leave a Reply