Washington

0
Shares

Washington is een staat in het noordwesten van de Verenigde Staten, met als hoofdstad Olympia. Het is een van de bevolktste staten van de VS. Washington grenst aan Canada, ligt aan de Grote Oceaan en heeft 2 gebergten. Ook het landschap is erg verschillend. Er zijn berggebieden, bosgebieden, vulkanen en heuvels, van alles wat dus. De staat is vernoemd naar de eerste president van de Verenigde Staten; George Washington.

 

“The Evergreen State”

Washington wordt ook wel “The Evergreen State” genoemd. Het betekend letterlijk “de groenblijvende staat”, en dat is ook zo. In Washington is het altijd groen, er staan veel dennenbomen. Ook is daarom de vlag van Washington groen. Het portret van George Washington staat ook op de vlag. Dit is zo omdat hij de eerste president van de VS was.

Wat te zien in Washington

Washington is erg groot, maar er zijn wel veel leuke, interessante en bijzondere bezienswaardigheden. Je kan een citytrip maken door Washington of museums bezoeken. De museums zijn vaak erg groot en meestal ook nog een gratis, in tegenstelling tot New York waar de prijzen van musea erg hoog zijn. Ook zijn er veel waterpunten, zo kan je altijd je flesje met water bijvullen. Super handig!

Washington is natuurlijk “The Evergreen State” en heeft dus ook veel natuurgebieden en parken. Het bekendste park in het Olympic National Park. Het nationale park ligt in de hoofdstad van Washington; Olympia. Als je meer wilt weten over Olympic National Park klik dan hier.

 

Het klimaat

Washington heeft een gematigd mediterraan klimaat. Dit wil zeggen dat de zomers erg warm en droog zijn. In de winter regent het veel en kan het vriezen. Washington ligt aan de Grote Oceaan in het westen. In de winter is het is daar dan ook nooit echt koud. Dit komt omdat de oceaan een opwarmend effect heeft.

0no comment

Leave a Reply