Los Angeles

0
Shares

Los AngelesRodeo Drive, Venice Beach, Hollywood en Santa Monica. De stad Los Angeles Is een grote Walk of Fame en treed je in de voetsporen van ’s werelds beroemdste film- en televisiesterren. Het motto van LA is dan ook ‘Love it or leave it ‘ and we love it.

De metropool ligt in het westen van California in Amerika, aan de stille Oceaan. Dwars door de stad gaat de Los Angeles rivier, die uitkomt bij de zee. De stad wordt ook wel City of Angels genoemd, door al de bezienswaardigheden en verschillende wijken als Beverly Hills, Hollywood en Santa Monica.

 

City of Angels

Los Angeles wordt ook wel ‘City of Angels genoemd’ en is niet alleen de grootste stad van California, maar ook nog eens de een na grootste stad van Amerika. In het centrum wonen er bijna vier miljoen mensen en met de buitenwijken erbij op geteld heeft de stad ruim zestien miljoen inwoners.

Het is dus niet raar dat het in L.A. elk moment van de dag druk is. Of je nou met het openbaar vervoer reist of met de auto, overal zijn er wel mensen. Daarnaast heeft de stad de grootste autopopulatie ter wereld.

Wat te zien in Los Angeles

Minstens 140 nationaliteiten zijn in Los Angeles vertegenwoordigd, waardoor de stad veel verschillende culturele wijken heeft en elke buurt een eigen karakter heeft. Goedkoop shoppen die je in Korea Town, lekker eten in klein Ethiopië en een feestje vieren in Chinatown.

De stad bestaat uit meerdere districten waaronder Harbour Area, Downtown, Hollywood, Venice Beach, Bel Air en het Financial District. L.A. heeft veel bezienswaardigheden, maar de meeste mensen komen toch meestal voor Disneyland en Hollywood.

Het Klimaat

Met bijna elke dag zon, veel bezienswaardigheden en aan de westkust is Los Angeles een geliefde vakantiebestemming. De zomers zijn dan ook warm en de winters voelen aan als lente.

In januari, wat in Los Angeles de koudste maand van is, ligt de temperatuur overdag nog steeds tussen de 15 en 23 graden en voel je de zon branden. Om drukte en hoge prijzen te vermijden is het het beste op je reis in met, juni, september of oktober te boeken. De zomermaanden juli en augustus zijn het drukst, waardoor de prijzen ook hoger liggen.

Vergeet niet je ESTA te kopen anders kun je niet naar Los Angeles.

0no comment

Leave a Reply