De geluidsimulator Sensibel van Royal Haskoning is uit vier categoriewinnaars verkozen tot hoofdwinnaar van het Ei van Columbus 2010. Minister Huizinga van VROM reikte woensdag 19 mei 2010 het Ei van Columbus uit tijdens de bijeenkomst ‘Tel uit uw winst’ voor MKB-ers in Den Haag.

De geluidsimulator Sensibel van Royal Haskoning wint het Ei van Columbus 2010. De vakjury vindt dat de geluidsimulator echt een innovatieve dienst is die de discussie over geluid en overlast naar een hoger niveau kan tillen. De vakjury heeft hoge verwachtingen van de slimme geluidsimulator, en ziet veel potentie in deze marktrijpe dienst.

Rolf Bossert: “Op basis van deze simulatie kunnen burgers, bedrijven en overheden een dialoog voeren over de werkelijke geluidsoverlast en de best mogelijke keuze”.

Alle categorie winnaars verdienen 12.500 euro:

Categorie duurzame dienst: Sensibel, Royal Haskoning. De geluidsimulator vertaalt resultaten van geluidsonderzoeken voor bewoners naar levensechte geluidsfragmenten.

Categorie duurzaam product: Elga Hybride Warmtepomp, Techneco. De Elga is de eerste hybride warmtepomp voor bestaande individuele woningbouw met zeer hoog rendement.

Categorie duurzaam produceren: mGaswinning uit water, Vitens. Met deze innovatieve technologie is het mogelijk om methaan uit ruw water te isoleren en op te waarderen tot V-gas.

Categorie duurzame maatschappelijke samenwerking: Rambler, Rambler Social Venture. Internationaal project waar straatjongeren tussen de 18 en 23 jaar bij elkaar komen om eigen kleding te ontwerpen, maken en verkopen.